22 Eylül 2014 Pazartesi

Ramen Tarifi

Gönderen Unknown zaman: 14:53




-Ramen Malzemeleri-



1 paket ramen eriştesi
1 tane kuru soğan
300 gram kuşbaşı et
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tane pırasa
1 tane havuç
1 tane sivri biber
1 tane kırmızı taze biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru nane






-Ramen Tarifi-

Ramen yapımına başlarken öncelikle bir tencereye aldığımız ramen eriştelerimizin üzerini geçecek kadar su koyalım ve haşlanmak üzere orta ateşte pişirelim. Haşlanan ramenlerimizi kenarda bekletirken bizde tavaya etlerimizi alıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Etler suyunu çekince içerisine ince kıyılmış kırmızıbiberi ve sivri biberi ekleyelim. Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayalım ve etlere ilave ederek kavurmaya devam edelim. Pırasa ve havucu da küçük küçük doğrayalım ve etlere ilave edelim, karıştırarak kavuralım. Etlerimizi haşladığımız ramen eriştelerimize ekleyelim ve malzemeler karışıncaya kadar karıştıralım. Tuz, kuru nane ve istenilen her baharat eklenerek servis yapalım. Afiyet olsun.








Tabi ki bu çok genel bir tarif, siz içine sevdiğiniz malzemeleri katıp sevmediklerinizi çıkarabilirsiniz ^_^ Et veya tavuk size ağır geliyorsa onların yerine tavuk/et bulyon da kullanabilirsiziniz. Ramen-Çin eriştesi ne yazık ki her yerde bulunmuyor :( Büyük migroslarda ve Kipa marketlerinde gördüm ben. Kipa marketlerinde ramenin bayagı bir çeşidi var :















Ayrıca bu çeşitlerin yanısıra küçük paketler içerisinde de satılıyor ve fiyatı gayet uygun. Ben genelde ev ortamında olan biri değilim okulum dolayısıyla yurtlarda geçiyor ömrüm :) Bu yüzden hazır olanları kullanıyorum el mahkum :/







Evet ramen zor bulunuyor diye bu zevkimizden vazgeçecek değiliz tabii kii :)) Aynı görevi üstlenen bir kurtarıcımız var! Çubuk makarna ~ Evet ramen yerine çubuk makarna da kullanabilirsiniz dikkat etmeniz gereken en önemli husus normal yaptıgınız makarnadan daha fazla pişirmeniz gerektiği. Çünkü yumuşak olması gerekiyor.


1 yorum:

Unknown dedi ki...

akşama deneyeceğm :)

Yorum Gönder

 

Kiyopta Toki Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review