24 Eylül 2014 Çarşamba

SOJU nedir ?

Gönderen Unknown zaman: 16:08
SOJU nedir?



Kore dizilerinde gördüğümüz o meşhuuur içecek :) Karakterlerimiz aşk acısı mı çekiyorlar, sojuyu içip içip kapıya dayanırlar. Ya da diğer oyuncumuz sojuzademizi sırtında taşımak zorunda kalır.. Sistem böyle ^_^ Bizim rakıya benziyor sanki ha? ama bu su ile karıştırılmıyor..Acayip bi içecek, içeceğin kuralları var daha ne olsun.. İnsanı şekilden şekile sokuyor, tabi uygulayan var mıdır bilemicem şimdi ^_^ Alkole karşıyız soju bacımız olur, maksat dizide görüp '' aa bu ne ki deyip '' merak edenlere tanıtım yapmak :)



Soju, damıtılarak yapılan Kore’ye özgü bir içecektir. Modern anlamda soju üretiminin çoğu Güney Kore’de yapılmaktadır. Soju, genellikle pirinçten yapılır. Ancak patates, buğday, arpa, tatlı patates ve tapioca (Korece: dangmil) gibi malzemelerde ilave edilebilir. Soju’nun rengi açıktır. Tadı votkaya benzer ancak daha tatlıdır. Soju, arak-ju (아락주) olarak da bilinir.


Soju genellikle, toplantılarda içilir. Sojuyu masadakilerle bölüşmek gerekir ve onu bardaklara masada oturmayan birisi doldurmalıdır. Bu da düşünceli olmayı simgeler. Sojuyu dolduran kişininde soju şişesini tutma stili vardır. Hanbok giysilerin giymiş kişi sojuyu doldururken şişeyi sağ elinde tutar. Sol eliyle de sağ kolun dirseğini destekler. Bu özel kol konumunun getirisi ise şudur: Şişe masaya veya yiyeceklere değmemelidir.


Soju içilirken bardak sağ elle tutulmalıdır. Dinlenmek için bardak sol ele alınır tekrar içerken yine sağ ele alınır. Ayrıca içmeye başlarken saygı gereği baş hafifçe öne eğilir.


Özel içme şekli vardır.


1- Bardağın 3/4 'ü doldurulur.

2- Sojuyu içecek kişi değil bir başkası doldurur.
3- Bardak sağ elle tutulurken sol elde bardağın altına destek yapar.
4- Sağ tarafa baş eğilir. (Bardağın görünmesi engellenecek şekilde dönülür)
5- Tek seferde içilir ve bir damla bile bırakılmaz.
6- Hatta bardak başın üstüne ters tutulur ve eğer soju başa damlarsa yanlış içilmiştir.

-Adamın derdi var, aşk acısı var gel şimdi bu aşamalardan geçir, oldu mu şimdi ? :) Neyse adettir deyip susuyorum.. ^^



Ayrıca soju tatlı olmasına karşın boğazı çok fena yakar baya acıtır.Bu yüzden eskiden güç gösterisi olarak tek seferde içilir ve yanmaya karşı hiç bir tepki gösterilmezmiş.



-Al bak işte rakıyla benzeyen bir özelliği :) Ama rakı rahat içeçek arkadaş yok öyle yap yok böyle et demiyor, derdin varsa aç bi büyük, iyi gider sloganıyla hareket ediyor.. Bir de güç gösterisini içmeden önce değil içtikten sonra yapıyorsunuz..Kedi oluyor aslan :))



Bazı Markaları



Siwon Soju (시원 소주)

White soju (화이트소주)
Chamisul soju (참 이슬)
Andong soju
Cocktail soju (meyveli soju)
Doosan Soju
Jinro soju













1 yorum:

Exıd Hani dedi ki...

Vay be degişik :)

Yorum Gönder

 

Kiyopta Toki Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review